Informatie voor ouders en vrijwilligers

 Onderstaand de informatiebrief voor 2024.
 
Beste vrijwilligers en ouders die komen helpen,                                                                                                

Hierbij geven wij jullie wat informatie over het verloop van de huttenbouwweek.

Iedereen van 13 jaar en ouder  mag zich opgeven als vrijwilliger. Dus ook oudere broers/zussen, ooms tantes etc. die het leuk vinden om één of meerder dagen te komen helpen, kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier voor vrijwilligers. Hulp kan bestaan uit ondersteuning bij één van de activiteiten die we hebben of helpen in de knutseltent.

We zoeken ook altijd mensen voor de koffietent.

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus kunnen we vele handen gebruiken om het terrein klaar te maken voor Madierodam. Vanaf 09:00 uur is iedereen welkom. Ook als je je niet specifiek voor deze dag hebt opgegeven ben je welkom.

Neem zelf je lunch mee, wij zorgen voor wat te drinken.

Ook zaterdag 17 augustus kunnen we weer vele handen gebruiken om alles op te ruimen. Deze dag beginnen we om 9:00 uur. Alle hulp is welkom. 

  • We gaan er van uit dat je komt op de dag of dagen dat je je hebt opgegeven.
  • Alle vrijwilligers en ouders kunnen een geel T-shirt van Madierodam lenen. hiervoor vragen wij € 10,- borg. Of je nu één dag helpt of de hele week. Je mag ook beslissen het T-shirt te houden, dan krijg je de borg niet terug. Uitreiking van de T-Shirts bij de blauwe materiaalcontainer.
  • Neem een eigen beker mee. Zo proberen wij de afvalberg te beperken. Koffie en thee is vrij verkrijgbaar bij de koffietent. Voor een plastic bekertje vragen wij € 0,20.
  • De indeling van de groepen wordt op de website gepubliceerd. Een groep maxi's bestaat uit maximaal 8 kinderen.
  • De mini's vormen samen één groep.
Dagindeling:

8:30 uur De poort gaat open. De kinderen en de ouders die helpen verzamelen zich voor het podium.

9:00 uur Opening voor het podium. Daarna wordt er gebouwd.

12:30 uur Einde van de dag voor de mini’s. Voor de maxi's: Lunch. Iedereen zit bij de hut en er wordt even niet getimmerd.

13:00 uur . De maxi’s gaan verder met het programma.

15:30 uur Start opruimen.

15:45 uur Iedereen verzamelen bij het podium voor de afsluiting.

16:00 uur Einde van de dag, de ouders kunnen de kinderen ophalen van het terrein.

 
▪ Voor diegenen die bij de knutseltent ingedeeld staan: om 9:30 uur starten de eerste workshops met elke 3 kwartier een nieuwe groep. Zorg dat je voor die tijd goed weet wat je moet doen en waar je extra spullen kunt halen.
▪ Elke dag om 16:00 uur is er nog de mogelijkheid om aan te geven waar knelpunten zaten, waar we acuut verbeteringen aan moeten brengen en wat goed ging. Dit vindt plaats bij het podium.
▪ Op donderdag 15 augustus van 18:00 tot 18:45 is er de gelegenheid voor alle belangstellenden langs te komen om de gemaakte hutten te bekijken.
▪ Op vrijdag 16 augustus duurt het programma voor alle kinderen tot 13:00 uur. De kinderen kunnen dan naar huis, maar de medewerkers, ouders en vrijwilligers gaan de spullen opruimen en klaar maken voor de avond. Tussen 17:00 en 17:30 uur is er voor alle vrijwilligers alvast een frietje.
▪ Vanaf 17:45 is de poort open. De frietkraam is dan open en om 18:00 uur start het avondprogramma. Tijdens deze feestavond zal er ook een loterij zijn.
▪ Wees alert. Veiligheid voor iedereen. Ook voor de medewerkers.

 
Maatschappelijke stage
 
Het is mogelijk bij Madierodam je maatschappelijke stage te doen. Voorwaarde is wel dat je dit van te voren meldt per email. madierodam@gmail.com.


Hout ophalen
Omdat het voor ons steeds moeilijker wordt om het hout na afloop van de bouwweek af te voeren is er de mogelijkheid om hout mee te nemen. Leuk voor een schutting, boomhut of gewoon voor in de open haard.
Zaterdagmorgen 17 augustus vanaf 8:00 uur tot 12:00 uur kun je zoveel hout komen halen als je kunt meenemen. Zelf gereedschap meenemen en zelf slopen. Je mag met de auto het terrein op maar houdt rekening met spijkers.
Alles is voor eigen risico.


Uw kind blijft slapen (vanaf groep 7)
Voor de kinderen die op donderdag blijven slapen staat er extra informatie op de site. Deze staat op de pagina "Programma 2024". De kinderen die zich al hebben opgegeven ontvangen op maandag een brief met verdere informatie.

Als je vragen hebt kun je altijd terecht bij iemand met een blauwe Madierodam polo.