Informatie voor deelnemende kinderen

Onderstaand de informatiebrief voor 2024.
 
Informatiebrief Madierodam 2024
Dag kinderen en ouders / verzorgers, 
                                                                                                   
Allereerst welkom bij de 2024 editie van Madierodam. Het thema dit jaar is "de Knotsgekke Oertijd". Alles zal dit jaar in het teken staan van oermensen, dinosaurussen en meer uit lang vervlogen tijden.
Van 12 t/m 16 augustus zal er weer flink gebouwd worden aan prachtige hutten. Verder staan er knutselactiviteiten en sport en spel op het programma.

Wat moet je doen?

Maandagochtend 12 augustus vanaf 8:30 uur zet je je fiets in de fietsenstalling van Dierensche Boys en loop je naar het terrein. Je gaat in het vak staan bij je groep. Als je ouders meekomen als vrijwilliger voor die dag melden zij zich bij de poort.
Als je naar huis gaat meld je je altijd af bij de begeleider van je groepje.

Het programma duurt elke dag van 9:00 uur tot 16:00 uur voor de maxi’s.
Voor de mini’s (kinderen die naar groep 1 en 2 gaan) loopt het programma van 9:00 uur tot 12:30 uur. Van 12:30 tot 13:00 uur is het pauze voor de maxi's en wordt er even niet getimmerd.
Op vrijdag stoppen alle kinderen om 13:00 uur om daarna om 17:45 uur weer terug te komen voor het grandioze avondprogramma. Om 17:45 staat er een frietkraam voor iedereen die lekker op het terrein wil komen eten (op eigen kosten). Om 18:00 uur start het programma met natuurlijk wat te drinken en een hoop gezelligheid. Ouders, familie, vrienden en kennissen zijn dan ook van harte welkom.
 

Wat moet je elke dag meenemen?

 • Eigen eten en drinken (in het huttenbouwkamp is geen catering aanwezig) We eten gezamenlijk. Neem een eigen beker met afsluitbare dop mee naar het terrein. Er zijn geen wegwerpbekers beschikbaar. Neem voldoende drinken mee, zeker met warm weer. Er is water beschikbaar.
 • Kleding die vuil mag worden. Werkhandschoenen als je die hebt. We weten nooit wat voor weer het zal worden. Denk ook aan regenkleding of misschien wel zonnebrand en pet.
 • Stevige schoenen (sandalen en teenslippers e.d. zijn niet toegestaan!)
  (Ook ouders die op slippers komen worden niet toegelaten op het terrein!)
 • Gereedschappen: hamer, zaag (niet voor de mini’s!), nijptang. Zet overal je eigen
  naam op om zoekraken te voorkomen.
 • Elektrisch gereedschap en gevaarlijke gereedschappen zoals messen en bijlen zijn niet toegestaan.
 • Er is een snoepkraampje op het terrein dat af en toe open is. Je mag wat kleingeld meenemen. Adviesbedrag is € 0,50 per dag.
 • Er zijn toiletten.
 • Er is EHBO aanwezig.
 • Vergeet je goede humeur niet.
Denk eraan:

Ouders worden niet voor 15:40 uur op het bouwterrein toegelaten en alleen met goede schoenen, anders moeten ze buiten de poort wachten. Dan sluiten we gezamenlijk af en mogen de kinderen weer met de ouders mee naar huis.
Omdat wij aan de rand van het bos zitten is er een risico op teken. Denk er aan om zelf thuis de kinderen hierop te controleren!
Denk met ons mee over verbeteringen en geef tips.
Kijk geregeld op de site en op Facebook, we proberen zoveel mogelijk te communiceren via social media. Hier staat ook belangrijke informatie over het programma én misschien sta je wel op de foto.
Voor de kinderen die op donderdag blijven slapen staat er extra informatie op de site. Deze staat op de pagina "Programma 2024". De kinderen die zich al hebben opgegeven ontvangen op maandag een brief met verdere informatie.
Als je vragen hebt kun je altijd terecht bij iemand met een blauwe Madierodam
polo.