Informatie voor ouders / verzorgers / vrijwilligers (wordt nog aangepast)

Beste vrijwilligers en ouders die komen helpen,                                                                                                 Brief ouders en vrijwilligers

Hierbij geven wij jullie wat informatie over het verloop van de huttenbouwweek.

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus kunnen we vele handen gebruiken om het terrein klaar te maken voor Madierodam. Vanaf 09:00 uur is iedereen welkom. Ook als je je niet specifiek voor deze dag hebt opgegeven ben je welkom.

Neem zelf je lunch mee, wij zorgen voor wat te drinken.

Ook zaterdag 26 augustus kunnen we weer vele handen gebruiken om alles op te ruimen. Deze dag beginnen we om 9:00 uur. Als je dit niet redt is iets later ook geen probleem. Alle hulp is welkom. 

  • We gaan er van uit dat je komt op de dag of dagen dat je je hebt opgegeven. Je hoor ’s morgens bij de balie waar je bent ingedeeld.
  • Alle vrijwilligers en ouders kunnen een geel T-shirt van Madierodam lenen. hiervoor vragen wij € 10,- borg. Of je nu één dag helpt of de hele week. Je mag ook beslissen het T-shirt te houden, dan krijg je de borg niet terug. Uitreiking van de T-Shirts bij de blauwe materiaalcontainer.
  • Neem een eigen beker mee. Zo proberen wij de afvalberg te beperken. Koffie en thee is vrij verkrijgbaar bij de koffietent. Voor een plastic bekertje vragen wij dit jaar € 0,20.
  • De indeling van de groepen wordt p de website gepubliceerd. Een groepje bestaat uit maximaal 8 kinderen. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeur die jullie op het inschrijfformulier hebben aangegeven. Maar omdat wij meer dan 300 kinderen moeten indelen zal dit niet altijd lukken.
  • Dagindeling:

8:30 uur Iedereen aanwezig om voor die dag in te schrijven.

8:45 uur Alle vrijwilligers en ouders die die dag komen helpen mogen als zij nog vragen hebben om 8:45 bij de koffietent komen, anders verwachten we iedereen om 9:00 uur bij het podium. Zorg dat je je iedere dag inschrijft bij de inschrijfbalie, daar krijg je meteen te horen waar je die dag ingedeeld bent.

9:00 uur We verzamelen bij het podium. Daarna wordt er gebouwd.

12:30 uur Lunch. Iedereen zit bij de hut en er wordt even niet getimmerd.

13:00 uur Einde van de dag voor de mini’s. De maxi’s gaan verder met het programma

15:15 uur Start opruimen.

15:45 uur Iedereen verzamelen bij het podium voor de afsluiting.

16:00 uur Einde van de dag. Een aantal groepen heeft nog even corvee.

 
▪ De aanwezige vrijwilliger bij het groepje is er verantwoordelijk voor dat de kinderen zich afmelden voordat ze gaan. We moeten er zeker van zijn dat ze door hun ouders opgehaald zijn. Bij twijfel gaan we bellen.
▪ Voor diegenen die bij de knutseltent/techniektrailer ingedeeld staan: om 9:30 uur starten de eerste workshops met elke 3 kwartier een nieuwe groep. Zorg dat je voor die tijd goed weet wat je moet doen en waar je extra spullen kunt halen.
▪ Elke dag om 16:00 uur is er nog de mogelijkheid om aan te geven waar knelpunten zaten, waar we acuut verbeteringen aan moeten brengen en wat goed ging. Dit vindt plaats bij de koffietent.
▪ Op donderdag 16 augustus van 18:00 tot 18:45 is er de gelegenheid voor alle belangstellende langs te komen om de gemaakte hutten te bekijken.
▪ Op vrijdag 25 augustus duurt het programma voor alle kinderen tot 13:00 uur. De kinderen kunnen dan naar huis, maar de medewerkers, ouders en vrijwilligers gaan de spullen opruimen en klaar maken voor de avond. Tussen 17:00 en 17:30 uur is er voor alle vrijwilligers alvast een frietje.
▪ Vanaf 17:45 is de poort open. De frietkraam is dan open en om 18:00 uur start het avondprogramma. Tijdens deze feestavond zal er ook een loterij zijn.
▪ Wees alert. Veiligheid voor iedereen. Ook voor de medewerkers.


Hout ophalen
Omdat het voor ons steeds moeilijker wordt om het hout na afloop van de bouwweek af te voeren is er dit jaar de mogelijkheid om hout mee te nemen. Leuk voor een schutting, boomhut of gewoon voor in de open haard.
Zaterdagmorgen 26 augustus vanaf 8:00 uur tot 12:00 uur kun je zoveel hout komen halen als je kunt meenemen. Zelf gereedschap meenemen en zelf slopen. Je mag met de auto het terrein op maar houdt rekening met spijkers.
Alles is voor eigen risico.


Uw kind blijft slapen (vanaf groep 7)
Voor de kinderen die op donderdag blijven slapen staat er extra informatie op de site. Deze staat op de pagina "Programma 2023". De kinderen die zich al hebben opgegeven ontvangen op maandag een brief met verdere informatie.

Als je vragen hebt kun je altijd terecht bij iemand met een blauwe Madierodam polo.