Informatie voor de kinderen (wordt nog aangepast)

Dag kinderen en ouders / verzorgers,                                                                                                     

Allereerst welkom bij de 2024 editie van Madierodam. Het thema dit jaar is "de Knotsgekke Oertijd". Alles zal dit jaar in het teken staan van oermensen, dinosaurussen en meer uit lang vervlogen tijdens.
Van 12 t/m 16 augustus zal er weer flink gebouwd worden aan prachtige hutten. Verder staan er knutselactiviteiten, sport en spel op het programma.

Waar?
Op de Admiraal Helfrichlaan 95. Dit is het veld links naast de voetbalvelden van Dierensche Boys.

Wat moet je doen?
Maandagochtend 12 augustus vanaf 8:30 uur zet je je fiets in de fietsenstalling van Dierensche Boys en loop je naar het terrein. Je gaat in het vak staan bij je groep. We hebben zoveel mogelijk met jullie voorkeur rekening gehouden. Maar omdat wij meer dan 300 kinderen moeten indelen zal dit niet altijd lukken. Denk erom dat je je iedere dag meldt bij de balie. Als je ouders meekomen als vrijwilliger voor die dag schrijven zij zich ook in bij de inschrijfbalie. Jouw ouders horen daar, waar ze zijn ingedeeld.
Als je naar huis gaat meld je je altijd af bij de begeleider van je groepje.
Maandag t/m vrijdag kun je je om 8:30 aan de balie melden. Zorg dat je op tijd aanwezig bent!
 
Het programma duurt elke dag van 9:00 uur tot 16:00 uur voor de maxi’s.
Voor de mini’s (kinderen die naar groep 1 en 2 gaan) loopt het programma van 9:00 uur tot 13:00 uur. Van 12:30 tot 13:00 uur is het pauze en wordt er even niet getimmerd.
Op vrijdag stoppen alle kinderen om 13:00 uur om daarna om 17:45 uur weer terug te komen voor het grandioze avondprogramma. Om 17:45 staat er een frietkraam voor iedereen die lekker op het terrein wil komen eten (op eigen kosten). Om 18:00 uur start het programma met natuurlijk wat te drinken en een hoop gezelligheid. Ouders, vrienden en kennissen zijn dan ook van harte welkom.

Wat moet je elke dag meenemen?

 • Eigen eten en drinken (in het huttenbouwkamp is geen catering aanwezig, wel ranja en water). We eten gezamenlijk. Tip: Neem een eigen beker met afsluitbare dop mee naar het terrein, zo kunnen we een hoop afval voorkomen. Neem voldoende drinken mee, zeker met warm weer. Er is wel water beschikbaar.
 • Kleding die vuil mag worden. Werkhandschoenen als je die hebt. Denk ook aan regenkleding of misschien wel zonnebrand en pet.
 • Stevige schoenen (sandalen en teenslippers e.d. zijn niet toegestaan!)
  (Ook ouders die op slippers komen worden niet toegelaten op het terrein!)
 • Gereedschappen: hamer, zaag (niet voor de mini’s!), nijptang. Zet overal je eigen
  naam op om zoekraken te voorkomen.
 • Er is een snoepkraampje aanwezig op het terrein dat af en toe open is. Je mag wat
  kleingeld meenemen. Adviesbedrag € 0,50 per dag.
 • Er is drinkwarter aanwezig
 • Er zijn toiletten
 • Vergeet je goede humeur niet.

Denk eraan:
Ouders worden niet voor 15:40 uur toegelaten en alleen met goede schoenen, anders moeten ze buiten de poort wachten. Pas als de leiding het sein geeft dat je mag vertrekken, mag je gaan. Anders kunnen wij geen overzicht houden en het zou dan kunnen zijn dat je belangrijke informatie mist.
Elke dag zijn er kinderen die corvee hebben. Als je corvee hebt ben je iets langer op het terrein!
Omdat wij aan de rand van het bos zitten is er een risico op teken. Denk er elke dag aan om zelf thuis de kinderen te controleren op teken!
Denk met ons mee over verbeteringen en geef tips.
Kijk geregeld op de site en op Facebook, we proberen zoveel mogelijk te communiceren via social media. Hier staat ook belangrijke informatie over het programma én misschien sta je wel op de foto.
Voor de kinderen die op donderdag blijven slapen staat er extra informatie op de site. Deze staat op de pagina "Programma 2019". De kinderen die zich al hebben opgegeven ontvangen op maandag een brief met verdere informatie.
Als je vragen hebt kun je altijd terecht bij iemand met een blauwe Madierodam
polo.